hairtalk® Frequently Asked Questions

 

Hoe lang gaan de hairtalk® extensions mee?

Hairtalk® extensions kunnen tot driemaal toe worden herplaatst en in totaal ongeveer 6 tot 8 maanden worden gedragen. Dit wordt als maximum aanbevolen zodat de aansluiting van de extensions met eigen haar naadloos blijft. Afhankelijk van de haargroei van de klant dienen de extensions na maximaal 8 tot 10 weken te worden herplaatst. Dit wordt aanbevolen om dofheid, pluizig worden en klitten te voorkomen en zorgt dat de extensions altijd dicht bij de hoofdhuid zitten.

Is het echt haar? En waar komt het vandaan?

De hairtalk® extensions zijn gemaakt van 100% natuurlijk Indisch remi natuurhaar. Dit betekent dat de haarschubben intact zijn en het haar niet is behandeld met silicone. Het haar wordt verwerkt met alle haarschubben in dezelfde richting. Dit voorkomt dofheid, klitten of het ‘omhoog komen’ van kort haar.

De hairtalk® Fantasy & hairtalk® Silverline extensions zijn een mix van een hittebestendige, synthetische vezel en natuurlijk haar. Kwetsbare kleuren kunnen snel vervagen (binnen één tot twee wasbeurten). Onze hairblend houdt de kleuren levendig. Net als natuurlijke haarproducten kunnen de hairblend extensions worden gestyled en geföhnd.

Alle hair extensions worden in Bangladesh met de hand gemaakt met producten uit Azië, Europa en de Verenigde Staten.

Kun je haar verven?

Er zijn meer dan 65 natuurlijk kleuren en 9 fantasie kleuren die kunnen worden gemengd tot wel 850 kleurnuances. Mocht je toch de gewenste kleur niet kunnen realiseren, dan kun je de extensions twee tot drie niveaus donkerder kleuren. We adviseren nooit om de extensions te blonderen. Voor een meer platinablonde kleur, kun je een toner gebruiken bij de kleuren #613 of #25. Vermijd altijd contact van de kleurstoffen met de plakstrips bij het verven van het haar. Indien je besluit om de extensions in een gewenste kleur te verven, is het raadzaam om 24 tot 48 uur te wachten na het inzetten voordat je de kleurstoffen toepast. De plakstrips hebben dan voldoende tijd gehad om goed ‘af te dichten’. Het kleuren van het haar laat de garantie vervallen.

Kun je het haar stylen, krullen of föhnen?

Al deze bovenstaande warmteprocessen kunnen gewoon worden toegepast. Laat je klant niet onder een droger zitten tijdens het dragen van hairtalk® extensions. Pas de bovenstaande warmteprocessen niet toe op de plakstrips zelf. Geconcentreerde warmte op de hairtalk® extensions kan het hechtmiddel kleverig maken. Hairtalk® Fantasy en hairtalk® Silverline extensions zijn gemaakt van hairblend en kunnen bij het stylen tot 160 graden °C worden verhit.

Welke producten kun je in het haar gebruiken?

We raden je aan je klanten de hairtalk® haircare productlijn te laten gebruiken. Deze zijn speciaal geformuleerd voor verwerkt haar en extensions. Zware conditioners mogen niet op de hoofdhuid of de plakstrips worden aangebracht. Gebruik dit soort conditioners alleen vanaf het midden tot aan de punten. Herinner je klant eraan dat het haar langer dan gewoonlijk, en bij voorkeur in delen, moet worden uitgespoeld om te zorgen dat er geen productresten in het haar of op de hoofdhuid achterblijven. Vermijd producten die alcohol, ethanol en/of olieachtige bestanddelen bevatten.

Kan het haar bij de aangroei worden gekleurd?

Ja, de uitgroei bij wortels kan worden gekleurd. Blijf wel uit de buurt van de plakstrips. Het is raadzaam om dit 24 tot 48 uur vóór het aanbrengen van de hairtalk® extensions te doen. Als de uitgroei bij de wortels moeten worden behandeld voordat de extensions worden verwijderd en herplaatst, raden wij aan om een plaatselijke kleuring tegen de haarlijn aan te doen. Hierbij gaan wij er wel vanuit dat er genoeg nieuwe aangroei van haar is om de kleurstof weg te houden van de plakstrips. Onthoud dat chemische stoffen de kleefkracht van de hairtalk® extensions kunnen verminderen en/of beschadigen.

Hoeveel kleuren zijn er?

Hairtalk® is beschikbaar in levendige, sprankelende natuurlijke kleuren. Van diep zwart via aansprekend rood tot hoog blond. Maar ook in root -, colormelt -, metallics – en silverline kleuren. Kortom: ongelimiteerde kleurcreativiteit op basis van meer dan 850 kleurcombinaties.

Hoe kan ik de hairtalk® extensions verwijderen?

Spray hairtalk® Solvent op de haargroei boven de extensions en laat het via het haar doorsijpelen naar de plakstrips. Laat even inwerken en trek de tape-in extensions vervolgens zonder kracht te zetten voorzichtig los. Niet over de plakstrip wrijven. Gebruik een modelhoofd van piepschuim en bevestig de extensions hierop in precies hetzelfde patroon waarin ze vanaf het hoofd van de klant werden verwijderd. Zo kun je de hairtalk® extensions eenvoudig en op dezelfde positie opnieuw inzetten.

Zijn er verschillende texturen?

Alle hairtalk® extensions zijn licht golvend. Het haar kan steil of golvend worden gedragen.

Kan ik zwemmen, sporten of naar de sauna?

Ja. Wel raden wij aan om voordat je gaat zwemmen een kleine hoeveelheid hairtalk® Balsam aan te brengen en te laten zitten. Dit voedt het haar en zorgt dat het vocht wordt opgenomen. Het voorkomt dat de haren schadelijke elementen, zoals chloor of zout water, opnemen. Haar gaat klitten als vuil en zweet zich ophopen. Adviseer je klanten daarom om hun haar opgestoken of in een staart te dragen wanneer zij gaan sporten of naar de sauna gaan. Benadruk dat zij het haar wassen en goed uitspoelen na het sporten, en goed te borstelen vóór en na het sporten.

Welke lengtes zijn beschikbaar?

25/30 cm: valt tot net onder de schouder
40 cm: valt over de BH band
50 cm: valt in de taille
55/60 cm: valt op de broekriem